A kontaktlencsék beillesztése és eltávolítása könnyebb, mint gondolná. Ugyan egy kis idő szükséges, amíg ezt a műveletet elsajátítja és megszokja, de hamar megszokott cselekvés válhat belőle.

Figyelem: a lenti leírások és utasítások kiegészítésnek minősülnek. Kérjük mindig kövesse kontaktológusa javaslatait, utasításait.

Hogyan helyezzem be a kontaktlencsét?

Nézze meg rövid videónkat útmutatóként.

HOGYAN HELYEZZE BE KONTAKTLENCSÉIT NÉGY KÖNNYŰ LÉPÉSBEN?

MIELŐTT ELKEZDENÉ

Mossa meg kezét (lehetőleg illatanyag-mentes, antibakteriális folyékony) szappannal, majd alaposan öblítse le és törölje szárazra egy szöszmentes törölközővel. Tanácsos kialakítani egy sorrendet: például először mindig a jobb, majd pedig a bal szemébe helyezze be a lencsét – így nem keveri össze azokat.

ELLENŐRIZZE A LENCSÉKET

Helyezze a lencsét az ujja hegyére és tartsa a fény felé. A legtöbb ACUVUE® lencsén található egy 123 számsort ábrázoló jelölés, így egyszerűen megállapítható, hogy a lencse ki van-e fordulva. Ha a lencse egy sima szélű csészére hasonlít és a számok helyes sorrendben állnak, akkor már be is helyezheti.

TARTSA NYITVA A SZEMÉT

Szabad kezével óvatosan tartsa meg a felső szemhéját, míg a lencsét tartó kezének egyik szabad ujjával húzza le alsó szemhéját – így nem fog pislogni a lencse berakásakor.

A LENCSE BEHELYEZÉSE

Nyugodtan és egyenletes tempóban közelítsen a lencsével a szeméhez, helyezze azt a szemére, majd lassan engedje el a szemhéját és csukja be a szemét, hogy a lencse a helyére kerülhessen. Ezután ismételje meg a mozdulatot a másik szeménél is.

FONTOS: Soha ne öblítse le a kontaktlencsét vagy a lencsetároló tokot csapvízzel.

Kérdése van? A „Gyakori Ismételt Kérdések” szekcióban további információt kaphat a kontaktlencsékkel kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

HOGYAN TÁVOLÍTSA EL A KONTAKTLENCSÉT?

Nézze meg rövid videónkat útmutatóként.

HOGYAN VEGYE KI KONTAKTLENCSÉIT NÉGY KÖNNYŰ LÉPÉSBEN?

MIELŐTT ELKEZDENÉ

Gondoskodjon arról, hogy kezei tiszták és szárazak legyenek. Ez esetben is tanácsos kialakítani egy sorrendet (például először mindig a jobb szeméből távolítsa el a lencsét), hogy ne keverje össze a lencséket.

KEZDJE MEG A MŰVELETET

Nézzen felfelé és óvatosan húzza le alsó szemhéját a középső ujjával. Lassan közelítse mutatóujját a szeméhez, amíg az nem érintkezik a lencse szélével. Ezután csúsztassa a lencsét a szem alsó fehér részébe.

TÁVOLÍTSA EL A LENCSÉT

Finoman szorítsa a lencsét hüvelykujja és mutatóujja közé, majd vegye ki. Ismételje meg a mozdulatot a másik szemével is.

NE FELEDKEZZEN MEG A FERTŐTLENÍTÉSRŐL

Napi eldobható kontaktlencséit dobja ki, míg az újrahasználhatóakat tisztítsa meg és fertőtlenítse.

FONTOS: Soha ne öblítse le a kontaktlencsét vagy a lencsetároló tokot csapvízzel.

A KONTAKTLENCSÉK KEZELÉSE

Egy kis gyakorlást követően a kontaktlencsék kezelése automatikus lesz, de hadd szolgáljunk még néhány információval a folyamat megkönnyítése érdekében.

VILÁGOSKÉK SZÍNEZÉSŰ LENCSÉK

Az ACUVUE® lencsék világoskék láthatósági színezéssel rendelkeznek, így könnyedén észlelhetők a tokban vagy a csomagolásban. Ne aggódjon, a színárnyalat nem lesz észrevehető, amikor felhelyezi a kontaktlencséket.

A LENCSE SZÉLÉNEK ELLENŐRZÉSE

Helyezze a lencsét az ujja hegyére, és tartsa a fény felé. Ha a széle kifelé görbül, akkor a lencse kifordult. Ha úgy néz ki, mint egy sima szélű csésze, akkor helyesen áll. A legtöbb ACUVUE® kontaktlencsén van egy 123 jelző felirat, ami segít felismerni, ha a lencse kifordítva van. Ha a számok helyes sorrendben állnak, akkor a lencse is.