Skip to main content
Üdvözöljük! Keres valamit? Kattintson ide!
Nagyszerű! Miben segíthetünk?
Ön jó helyen jár
Kezdje jól a kontaktlencseélményét új viselőknek szóló tippjeinkkel
Tudjon meg többet kontaktlencséje tisztításáról és ápolásáról.

Próbalencse beszerzése és időpontfoglalás

Készen áll kipróbálni a kontaktlencsét? Miután megtalálta kontaktlencse-szakemberét, az első látogatástól a rendszeres ellenőrzésekig a következőkre számíthat.

Fiatal nő foropter mögött, miközben a szemészeti szakember ellenőrzi látását egy látásvizsgálat során.

Az első látogatás kontaktlencsével kapcsolatban

Gondoskodjon arról, hogy a látszerész a találkozó megbeszélésekor tudja, hogy kontaktlencsét szeretne kipróbálni, mivel ez az első találkozó rendszerint kicsit hosszabb ideig tart, mint egy szokásos szemvizsgálat. A kontaktológus felveszi a szem kórtörténetét, és ellenőrizni fogja a látását, biztosítva, hogy a kontaktlencsék alkalmasak az Ön látásjavítási igényeihez. Szeme alakját felmérik, hogy a lencsék helyesen illeszkedjenek. Továbbá megmutatják, hogyan kell felhelyezni és kivenni a lencséket, valamint hogyan kell ápolni azokat. Ha bármilyen kérdése, vagy gondja van, akkor kérdezzen bátran kontaktológusától.

A kamera egy fiatal nőre fókuszál, aki egy retinakamerán néz át, a másik oldalról pedig a szemészeti szakember vizsgálja.

További látogatások

Ahhoz, hogy szemei megszokják a kontaktlencsét, körülbelül egy hét szükséges. Ezután visszatérhet majd kontaktológusához egy második látogatásra. Ha időkőzben bármilyen aggodalma van a kényelem, a látás vagy a lencsehasználat kapcsán, azonnal forduljon kontaktológusához. Ha szereti kontaktlencséit, és szakembere is mindent rendben talál, már meg is rendelheti kezdő kontaktlencse csomagját.

Egy szemészeti szakember és egy fiatal nő retinakamerán néz át, oldalnézetből

Rendszeres ellenőrzések

Látáskorrekciós igényei idővel megváltozhatnak. Ügyeljen arra, hogy kontaktológusa javaslatának megfelelő rendszerességgel látogasson el hozzá, hogy ellenőrizze szeme egészségét, és azt, hogy még mindig az igényeinek és dioptriájának leginkább megfelelő kontaktlencsét viseli.