KONTAKTLENCSE VISELÉS ÉS KORONAVÍRUS (COVID-19)

Az ACUVUE®-nél vásárlóinkra mindig is elsődleges prioritásként tekintettünk, így ebben a bizonytalan időszakban is gondolatban Önökkel és családjukkal vagyunk.

A COVID-19-cel kapcsolatos jelenlegi fejlemények fényében szeretnénk Önöket ellátni a megfelelő információval a kontaktlencse viselést illetően.

Mindaddig, amíg ez az állapot fenn áll, online csatornákon keresztül folyamatosan jelen leszünk, hogy biztosíthassuk vásárlóink számára a szükséges információkat, útmutatást és támogatást.

HOGYAN VISELJE KONTAKTLENCSÉJÉT BIZTONSÁGOSAN?

A biztonságos kontaktlencse viselés egyik alapelve, hogy elkerüljük a potenciális szennyeződéseket – ez pedig csak úgy valósítható meg, ha követi az optikusa által előírt utasításokat, ami vonatkozik többek között az alapos kézmosásra és szárításra. Ezzel kapcsolatos bővebb információkat ITT találhat.


Viselés & ápolás

Attól függetlenül, hogy napi eldobható vagy többször használatos kontaktlencsét használ, a megfelelő higiénia fenntartása kiemelkedően fontos. Mint mindig, mossa meg kezét antibakteriális szappannal, majd öblítse le vízzel, mielőtt a kontaktlencséihez érne.

Olvassa el a WHO hivatalos útmutatásait az alábbi linken.


AMENNYIBEN MEGBETEGEDETT

Amennyiben ez a helyzet áll fenn, a kontaktlencse helyett javasolt a szemüveg viselése, mivel szemei ilyenkor érzékenyebbek lehetnek, ill. Ön is többet aludhat, ami közben alapvetően nem javasolt a kontaktlencse használat. Ha napi eldobjató lencséket visel, továbbra is dobja ki őket minden egyes használat után. Ha többször használatos lencsét hord, javasoljuk, hogy a megbetegedés időszakát követően egy új pár kontaktlencsét helyezzen be, így elkerülve az esetleges fertőzéseket.

TARTSA SZÁMON KÉSZLETÉT

Ne aggódjon, ACUVUE® márkájú kontaktlencséi továbbra is folyamatosan elérhetőek lesznek optikusánál, így biztosítva Önnek az utánpótlást.

Mint azt tapasztalhatták, a kialakult helyzetre való tekintettel több optika ideiglenesen bezárta kapuit, azonban optikusaink telefonon, üzenetben vagy online elérhetőek az Ön számára.

MARADJON VELÜNK KAPCSOLATBAN

Amennyiben úgy érzi, hogy több tanácsra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

E-MAIL

Kérjen tanácsot e-mail-en keresztül: [email protected]