Meg fog lepődni, hogy mennyire könnyű a kontaktlencséket a napi rutinja részévé tenni. Az alábbiakban talál néhány hasznos információt, amelyek segítenek az új lencsék sikeres használatában. 

Gyakorlat teszi a mestert

Csakúgy mint minden újonnan elsajátítandó szokás esetében, a kontaktlencsék behelyezésének és eltávolításának elsajátításához, megszokásához is idő és gyakorlás szükségeltetik.

A lencse felhelyezése és kivétele

A kontaktlencsék felhelyezése és kivétele kis gyakorlást igényelhet.

  • Próbáljon meg magának több időt hagyni arra, hogy reggel elkészüljön, amíg elsajátítja a technikát.
  • Miért nem állít be egy emlékeztetőt, hogy segítsen betartani új szokását? Például, hogy mikor kell kivenni vagy megtisztítani a lencséket.
  • Emellett emlékeztetőt állíthat be arra is, hogy mikor kell új dobozt kinyitni, vagy újrarendelni a lencséket.

A lencsék tisztítása és ápolása

A napi eldobható lencséket a nap végén nyugodtan kidobhatja. De amikor újrahasználható lencsékről van szó, fontos egy tisztítási módszert kialakítani. Idővel olyan lerakódások - mint például a könnyeiben lévő fehérje - rátapadhatnak a lencsékre, ami szemirritációt okozhat. Tisztítsa meg naponta lencséit, hogy segítsen megőrizni szemei ragyogását, frisseségét és egészségét.

 

A kontaktlencsék cseréje

Miután megtalálta az Önnek megfelelő lencséket, fontos emlékeznie arra, hogy kontaktológusa javaslatának megfelelő rendszereséggel cserélje le azokat egy új párra, hogy szeme kényelme és egészsége megmaradjon.